Αποτελέσματα σημερινών συναντήσεων

Σήμερα αντιπροσωπία εκπαιδευτικών της Πρωτοβουλίας για την Ισονομία και τη Δικαιοσύνη στην Εκπαίδευση παρευρέθηκαν σε προγραμματισμένο ραντεβού με την υπεύθυνη για την παιδεία βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κα Ξουλίδου. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ θετικό κλίμα και διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είναι:

α) Η πρόθεση του Υπουργείο Παιδείας να μην διπλασιάσει τα μόρια των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014 και
β) Η πρόθεση του Υπουργείο να μην προσμετρήσει συνολικά την προϋπηρεσία που προσφέρθηκε σε δομές της ειδικής αγωγής στον πίνακα της γενικής αγωγής.


Αφού εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας με σαφήνεια παρατηρήσαμε ότι η κα Ξουλίδου, ως εκπαιδευτικός, είχε αρκετή γνώση των θεμάτων που θέσαμε, κάτι που είναι προς τιμήν της. Μας άκουσε προσεκτικά και πήρε ξεκάθαρη και ανοιχτή θέση υπέρ μας και στο διπλασιασμό των μορίων για όσους υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014, αλλά και για το μη διαχωρισμό της προϋπηρεσίας στους πίνακες της γενικής και ειδικής αγωγής. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι αν τεθούν αυτά τα δύο θέματα έτσι όπως έχουν θα καταψηφιστούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. Βεβαίως υποσχέθηκε να αγωνιστεί για την αλλαγή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων πριν την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου. Μάλιστα τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει μία συζήτηση από την αρχή για τον τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, ο οποίος θα έχει να κάνει με τη χιλιομετρική απόσταση από τον μόνιμο τόπο κατοικίας. Σημειωτέον, ότι η κα Ξουλίδου εξέδωσε ήδη Δελτίο Τύπου για το θέμα των δυσπροσίτων.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. κ. Κικινή και συζητήσαμε μαζί του για τα παραπάνω θέματα. Ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η Δ.Ο.Ε. τη στάση της στο θέμα του διπλασιασμού των μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες την περίοδο 2010-2014., αναμένοντας βεβαίως και τη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου κυρίας Τσίπρα. Εδώ να τονίσουμε ότι στη συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε. στις 11/05/2015 οι Παρεμβάσεις, το Π.Α.Μ.Ε. και η Ε.Ρ.Α. είχαν ταχθεί υπέρ του δίκαιου αιτήματός μας. Για το θέμα της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δομές της ειδικής αγωγής και στον πίνακα της γενικής αγωγής ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. ήταν ξεκάθαρος, ότι η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. δε συμφωνεί με τη ρύθμιση αυτή. Συγκεκριμένα υπεραμύνθηκε του υπάρχοντος συστήματος προσμέτρησης της προϋπηρεσίας. Λίγο πιο πριν είχαμε σύντομη συνάντηση με τον κ. Σμήλιο, εκλεγμένο μέλος των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, όπου συζητήσαμε το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Σμήλιος μας έκανε γνωστό ότι οι Παρεμβάσεις είναι μαζί μας και στο θέμα της συνολικής προσμέτρησης της προϋπηρεσίας, καθώς η προϋπηρεσία, όπως ακριβώς διατυπώθηκε είναι μία, σε οποιαδήποτε δημόσια δομή της εκπαίδευσης παρέχεται. Είναι γνωστό βεβαίως και ότι τα εκλεγμένα μέλη του Π.Α.Μ.Ε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ταυτίζονται απόλυτα μαζί μας στο παραπάνω θέμα.Σχόλια