Ενημέρωση για ΖΕΠ, Προσφυγικές Δομές και γ φάση Ειδικής Αγωγής

Π.Σ.Α.Ε.Π. -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ Π.Ε.


ΖΕΠ - Προσφυγικές Δομές

Επικοινωνία σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας είχε ο ΠΣΑΕΠ κατά την οποία εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για τις προσλήψεις μειωμένου ωραρίου στις Προσφυγικές Δομές. επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι πιστώσεις για ΣΕΠ και Προσφυγικές Δομές είναι 800 για την πρωτοβάθμια. Αρχικά θα διατεθούν οι 450 στα ΖΕΠ (δάσκαλοι πλήρους ωραρίου) και στη συνέχεια οι υπόλοιπες 350 οι οποίες δεν είναι απαραίτητο ότι θα απορροφηθούν όλες στις Προσφυγικές Δομές. Μπορεί κάποιες από αυτές να χρησιμοποιηθούν ξανά για ΖΕΠ. 



Ειδική Αγωγή

Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε τα κενά για ΣΜΕΑ και Τ.Ε. Ο στόχος είναι προλάβουν μέχρι την Παρασκευή 7/10 να κάνουν μία μικρή φάση (β ειδικής). Αρά λοιπόν ο αριθμός θα είναι κάτω από 300. Η κατανομή δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, αφού δεν έχουν παραλάβει τα κενά στο Υπουργείο. 

Συνάδελφοι, ο Π.Σ.Α.Ε.Π συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές για να δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του για την εισαγωγή της σχέσης μειωμένου ωραρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπογράψτε και δείξετε κι εσείς ότι δεν συμβιβάζεστε με 450 ευρώ το μήνα. Εκτός αυτού, οργανωνόμαστε και είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε οποιαδήποτε μαζική αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα προτείνει η ΔΟΕ.

Για να υπογράψεις το κείμενο διαμαρτυρίας πάτησε εδώ

Σχόλια

  1. Συνάδελφοι έχω να παραθέσω δύο ερωτήματα :
    1) με βάση τα παραπάνω, εννοείται πως θα γίνει πρώτα ή πρόσληψη ΖΕΠ κι έπειτα για τις προσφυγικές δομές;
    2) στην εγκύκλιο διευκρινιζεται πως όποιος προσληφθεί στις προσφυγικές δομές, χάνει το δικαίωμα πρόσληψης ΖΕΠ. Το δικαίωμα αυτό χάνεται και μόνο κάνοντας τη δήλωση για τις δομές μέσω Οπσυδ; Όποιος δηλαδή κάνει τη ηλεκτρονική δήλωση, προορίζεται για προσληψη μόνο στις δομές αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου